You are here

Ytbehandling Innerdörrar


 

Handmålade innerdörrar

Eftersom vi utför ett gediget hantverk så målas även våra dörrar för hand och med pensel. Det innebär att ni har möjlighet att välja färgnyans helt fritt enligt NCS skalan.

Ni kan välja olika färgsättning på in och utsidan av dörren, ni kan välja en annan nyans eller färg i spegelns profil eller dess fris. Tack vare att vi målar för hand får ni en stor valfrihet i färgsättningen och kan välja kulörer så att den är anpassad efter resten av huset. 

Penselmålade innerdörrar 

Penselmålning ger även liv åt färgen och man slipper ett ”plastigt” utseende, eventuella skador som kan uppstå är lätta att åtgärda. Färgen som vi använder är en oljealkydfärg från Nordsjö, har ni önskemål om annat fabrikat så ordnar vi naturligtvis även det. För de som önskar det lilla extra rekommenderar vi att låta dörren målas med linoljefärg vilken är en gammal beprövad färg som ger ett mycket vackert och hållbart resultat.

Det är svårt att komma närmare den gamla innerdörren än en handmålad dörr från Allmoge.

För de som är duktiga på att måla och som önskar att måla själv så går det utmärkt att få dörrarna endast grunmålade.

Här ser ni priser på målning av enkelinnerdörrar.
Här ser ni priser på målning av parinnerdörrar.

 Film som visar hur vi handmålar våra allmogedörrar.
 

 

Dörrmodel IED35 helfransk innerdörr där frisen är målad i en något mörkare färg för att förstärka dörrspegelarnas djup. Dörren har Foder kultur, golvsockel kultur samt skurklossar.