You are here

Dörrar


Allmogedörrar i gammal stil

En dörr står öppen för dig, dörrar med tradition, äkta hantverksprodukter från Dalarna.

Vasadörren, dörren som ni själv komponerar i egen stil för att anpassas till ert hus.

 Film om våra Allmogedörrar
 

Grunden till Allmogesnickerier lades för mer än 30 år sedan och affärsidén var då som nu att ge våra kunder det där lilla extra som betyder så mycket. Vi vill ge våra kunder ett exklusivt alternativ till de massproducerade dörrarna och skapa en ytterdörr som motsvarar den gamla dörren så mycket som möjligt. Vi har med andra ord en lång tradition som dörrtillverkare där vi hantverksmässigt tillverkar dörrar helt enligt kundens önskemål.

Har ni tänk på att er dörr är det första som era gäster lägger märke till. Dörren skapar och väcker känslor, den skall vara varm, vacker välkomnande och skapa ett gediget och förtroendeingivande intryck.

Med Vasadörren kan vi lova att ni kommer att få många komplimanger för er fina och unika dörr, en dörr som är tillverkad för hand och endast åt er.

Dörrar byggda på gammalt sätt

Dörren byggs på gammalt sätt med ett kraftigt ramträ och ”lösa” speglar vilket medför att man får en väldigt vacker dörr med stort djup i speglar och profiler. Konstruktionen innebär att dörren ser lika ut på bägge sidorna, ni får med andra ord en lika vacker insida som utsida.

 Film som visar tillverkning av en pardörr helt i furu

Måttbeställda dörrar:


Ni kan få våra dörrar efter egna mått, ni kan även få en anpassad spegelindelning enligt era önskemål, måttbeställt och special är vår standard. Det innebär att våra dörrar i gammal stil kan anpassas till i stort sett alla hustyper. Specialmått till våra innerdörrar och ytterdörrar kostar inget extra. 

Dörrar med glasöppningar:


Våra dörrar går lika bra att få med glas eller utan glas, väljer man en dörr med glas så har man stora möjligheter att påverka glasöppningens utformning. 

Våra kunder väljer i dag till största delen glasöppningar med 1+1 glas och äkta kittad spröjs. Det ger en väldigt vacker spröjsning oavsett om man ser spröjsningen från in- eller utsidan av dörren. Det går naturligtvis bra att få 2+1 glas eller 3 glas om så önskas.

 Film som visar hur man glasar en ytterdörr som har äkta spröjs

Dörrar med valfritt glas:


Ni kan själva välja vilket glas ni önskar, vanligt floatglas är standard men det går att få: Kulturglas,(renoveringsglas) antikglas, ljudglas blyinfattningar m.m. För mer information se: Glasalternativ » Här finner du information om glasalternativ

 Film som visar två vackra glas till ytterdörrar

Överljus


Pardörrar, enkeldörrar eller paneldörrar kan all förses med ett vackert överljus eller sidoljus. här finner du mer information om överljus.

 Film om våra överljus

Pardörrar eller enkeldörrar:


Våra spegeldörrar har två olika grundutföranden, det är antingen halvfransk där profilen endast går inåt eller helfransk där man dessutom har en listning runt spegeln, se vidare Produktfakta »
Pardörr, parytterdörr, dubbeldörr är olika namn på samma sak, kärt barn har många namn.
Pardörrar har blivit allt mer populära både i nyproduktion och vid renovering. Våra parytterdörrar har två möteslister, helt enligt gammal stil och tradition, vilket innebär att både den aktiva dörren och den passiva dörren ser lika stora ut men i verkligheten är gångdörren drygt 10 cm bredare. Konstruktionen innebär att man kan ha en smal och vacker dörr och ändå ha en bred dörröppning att passera igenom. På bredden räcker det faktiskt med ett karmyttermått på 1250 mm. Den vanligaste bredden ligger på 1300-1500 mm.
Våra enkeldörrar har samma grundkonstruktion som dubbeldörrarna och även de byggs helt enligt era önskemål.

Säker ytterdörr:


Allmogedörren som med sin kraftiga och robusta konstruktion, inte bara välkomnar era gäster på ett trevligt sätt utan håller även objudna ”gäster” på avstånd. Utöver sin kraftiga konstruktion är dörren dessutom extra tjock och har kraftiga gångjärn med bakkantssäkringar som gör dörren väldigt svår att forcera. Som standard ingår ett låshus DORMA DL 912 men ni har stor frihet att välja andra lås som t.ex. ASSA 2000 och ASSA 2002. Vi kan även förbereda dörren för olika former av larm. Se Lås & beslag »

Dörrens ramträn är hela 73 mm tjocka och består av limmade furulammeller för extra styrka.

 Film om dörrlås och gångjärn till ytterdörrar

Kraftig dörrkonstruktion:


Dörren är till stora delar massiv vilket gör den betydligt tyngre och stabilare än ”moderna” konstruktioner. En flerskitslimmad fururam borgar för en stabil och formsäker konstruktion. Den stabila konstruktionen ger en härlig känsla när man öppnar och stänger dörren. Dörren går att få som en ren trädörr eller med ett ytskikt av en mycket hård HDF board.

Dörrar med valfri färgsättning:


Eftersom vi utför ett gediget hantverk så målas även våra dörrar för hand och med pensel, precis som man alltid målat allmogedörrar. Det innebär att ni har möjlighet att välja färgnyans helt fritt enligt NCS skalan. Ni kan välja olika färgsättning på in och utsidan av dörren, ni kan välja en annan nyans eller färg i spegelns profil eller dess fris. Tack vare att vi målar för hand får ni en stor valfrihet i färgsättningen och kan välja kulörer så att den är anpassad efter resten av huset.
 

Penselmålning ger även liv åt färgen och man slipper ett ”plastigt” utseende, eventuella skador som kan uppstå är lätta att åtgärda. Det går även bra att få sin dörr målad med linoljefärg och för de som önskar att måla själv så går det utmärkt att få dörrarna endast grundmålade. Här finner du mer information om ytbehandling.

 Film som visar hur vi penselmålar våra dörrar

Vackra dörrar:


Då vi bygger våra dörrar på gammalt sätt får vi ett stort djup i profiler och speglar. En annan stor fördel är att dörren är lika vacker både på in och utsidan. Är det en spegel på utsidan så är det även en spegel på insidan. För dem som så önskar går det att smycka dörren med t.ex. en romb. Eftersom ni i stort sett själv bestämmer över dörrens utformning och färgsättning innebär att ni får er personliga dörr precis som ni önskar.

Paneldörrar


Vi tillverkar även paneldörrar med liggande panel, stående panel eller fiskbenspanel. Dessa går naturligtvis att få i olika utföranden: Enkeldörr eller pardörr som kan kompletteras med: glasöppningar, överljus, sparkplåtar, olika ytbehandlingar m.m. Till skillnad gentemot spegeldörrarna har paneldörrar slät insida som standard, det går dock att få panel även på insidan av dörren.

 Film om våra paneldörrar

Innerdörrar


Enkeldörrar, pardörrar med eller utan glasning, i stort sett kan alla modeller på ytterdörrar även fås som innerdörrar. Ni har även här stora möjligheter att påverka utformandet av er dörr. Även här har ni många valmöjligheter såsom: att måttbeställa innerdörrar, att få egen spegelindelning, helfransk eller halvfransk modell, olika glasöppningar och typer av glas, handmålning med pensel i valfri kulör är några av de valmöjligheter som finns.


Eftersom vi tillverkar varje dörr efter kundens önskemål så kan vi hålla en hög precision i sammansättningen av dörrarna vilket innebär att skarvar mellan ramträn är helt släta och man slipper en markerad sprickanvisning utan får en jämn och fin skarv på gammalt sätt.

Här finner du priser på ytterdörrar.
Här finner du priser på innerdörrar.
Här finner du priser på paneldörrar.

Ni kan också följa oss på facebook.  https://www.facebook.com/allmogesnickerier

 

PD32 helfransk pardörr med romber och bula

 

Helfransk dörrspegel smyckad med en pärlromb

Glasöppning med äkta kittad spröjs

 

Erik glasar en dörr med äkta kittad spröjs

Överljus med båge

PD21 halvfransk pardörr med dekormålning i profilen samt med dörrfoder nr 1

 

 

Mårten dekormålar profilen på en helfransk
pardörr

 

Detaljbild av paneldörr i profilerad panel med allmogegångjärn

 

Parinnerdörr med glasöppning spröjs 4;1