You are here

Ytterdörrar


Är det fönsterdörrar ni söker så klicka på fönsterdörrar för att komma till sidan för fönster och fönsterdörrar 

Spegeldörr eller Paneldörr

Vi har två grundmodeller av dörrar i gammal stil, spegeldörrar eller paneldörrar, bägge dörrmodeller har en kraftig grundkonstruktion och tillverkas helt enligt era önskemål.

Storleken på dörrarna är upp till er, ni behöver inte välja modulmått utan kan få en egen storlek utan extra kostnad. Pardörrar skall inte vara för breda, det är viktigt att proportionerna mellan bredd och höjd blir rätt för att dörren skall bli vacker. Köper ni en dörr av oss så får ni alltid en skalenlig ritning så att ni kan vara säker på att dörren blir så vacker som ni har tänkt er.

 Film som visar skillnaden mellan helfranska och halvfranska dörrar

Skapa din egen dörr

 
Hos oss skapar du din egen dörr genom att kombinera våra dörrmodeller med olika glasöppningar. Ni kan naturligtvis få dörren i stort sett precis som ni önskar, men för att göra det lite lättare att välja har vi satt ihop de vanligaste kombinationerna och ni kan se ett urval av dessa när ni går vidare på hemsidan.
 

 Unika och spårbara dörrar

 

Måttbeställda dörrar 

 

Storleken på dörrarna bestämmer ni själva, ni behöver inte hålla er till standardmått utan ni kan få dörrarna i de storlekar som önskas. Man måste dock tänka på att proportionerna på en dörr är mycket viktigt. Samma dörrmodell kan se väldigt olika ut om man jämför en bred och låg dörr med en smal och hög dörr, när ni begär en offert eller beställer en dörr så ritar vi alltid upp dörren i skala så att ni ser att dörren får de proportioner som ni har tänkt er.

De vanligaste måtten på pardörrar är en bredd mellan 130 och 150 cm och höjd mellan 200 och 230 cm. Enkeldörrar oftast runt en meter bred och mellan 200 och 230 cm höga.
Ni behöver inte hålla er till modulmått på våra ytterdörrar. Specialmått på ytterdörrar kostar inget extra.

 

Handmålade dörrar 

Målning av dörrarna gör vi för hand och ni kan därför helt fritt välja färgnyans enligt NCS skalan, ge oss färgnumret så ordnar vi resten. Det går bra att få olika färger på ut- och insidan av dörren, ni kan även få en dekormålning i fris och profil. Ni kan naturligtvis även få dörren grundmålad och måla dörren själv.

 Film som visar handmålning av ytterdörrar.

Tillval dörrar

Speglarna kan utsmyckas med romber i olika tjocklekar, romber finns både släta och med pärla. Ett annat sätt att höja upplevelsen av en vacker dörr är att montera ett vackert dörrfoder, ni har fyra läckra varianter av dörrfoder att välja mellan.

Här finner du priser på ytterdörrar.
Här finner du priser på tillval till enkelytterdörrar.
Här finner du priser på tillval till parytterdörrar.

Här finner du filmer om våra enkeldörrar o pardörrar

"Enkelpardörr, dörren som är en enkeldörr men som ser ut som en pardörr, dörrfoder nr 3

 

 PD32 pardörr med bula och romber och dörrfoder nr 3