You are here

Fönsterfoder och salningar


Salningar för dörr och fönster

När man sätter i fönster och dörrar så blir det alltid ett utrymme kvar mellan karm och vägg som man på något sätt skall dölja och samtidigt få en vacker anslutning mellan vägg och karm. Om allt skall göras på plats fodrar det en hel del finsnickerier för att få till det på ett vackert sätt.

Det bästa sättet är att tänka till redan när man beställer fönster och dörrar genom att i karmen fräsa ett salningsspår. Till det beställer man salningar i bredd som passar mellan karm och väggavslut. Salningen passar in i salningsspåret som där ger en väldigt fin skarv, den andra sidan på salningen måttas nu in gentemot väggen och eftersom väggar sällan är helt raka kan man med den här konstruktionen enkelt justera om väggen inte är helt i lod gentemot dörr eller fönster. Det kostar lite mer i beställningsögonblicket men man spar väldigt mycket tid och pengar på byggarbetsplatsen samtidigt som man får verkligt vackra fönstersmygar.

Här finner ni priser på fönstersalningar.

 Film som visar montering av salningar och fönsterbänkar.

Dörrfoder, fönsterfoder och golvsocklar

Vi har några modeller av foder och socklar som vi gör av snickartorrt virke av högsta kvalitet, vilket innebär att montering kan ske omgående utan vidare torkning.

Här finner ni priser på fönsterfoder och golvsocklar.

Länk till en större ritning

I ordning uppifrån och ner så har vi 

Golvsockel Allmoge bredd 142 mm

Golvsockel Kultur  bredd 115 mm

Fönsterfoder Allmoge bredd 110 mm

Fönsterfoder Kultur bredd 95 mm 

 

 Bilden ovan visar dörrfoder Allmoge, golvsockel Allmoge samt en skurkloss som tillsammans ger en mycker vacker inramning.