You are here

Fönsterbrädor


Måttbeställda fönsterbänkar

Det bästa sättet att få en vacker övergång mellan fönster och fönsterbänkar är att redan i beställningsfasen planera för hur fönster, foder och fönsterbänk skall se ut när allt är klart.

Om vi redan i fabriken får fräsa ett salningsspår i fönsterkarmen, ni mäter hur djupa fönsterbräderna skall vara samt vilken längd, längden beräknas genom att lägga till fönsterfodrens bredd samt några cm till, då får man fönsterbräder som sticker ut några cm utanför fönsterfodren.

De färdiga fönsterbräderna monteras då snabbt och effektivt på bygget med ett mycket vackert resultat.

Ni kan av oss få fönsterbrädor i gammal stil med raka hörn, eller med rundade hörn om ni önskar lite modernare stil.

Med salningspår i fönsterkarmen så är det även lätt att få till vackra smygar (salningar) mellan fönsterkarm och innervägg.

Här ser ni priser på fönsterbänkar.

 Film som visar montering av salningar och fönsterbänkar.

Hur man monterar fönsterbrädor och salningar.

 

Redan när man beställer sina fönster och dörrar så bör man planera för hur man skall montera sina fönster och dörrar på ett enkelt sätt som samtidigt ger ett bra och vacker resultat. Man börjar med att samtidigt som man beställer sina fönster och dörrar även beställa salningsspår

Eftersom salningspår fräses ur varje karmbit så blir det en liten del av karmen som man sågar bort, en snabb och enkel insatts.

 

 

  

 

Måttbeställda salningar och fönsterbrädor beställer ni av oss, hur man mäter ser ni till höger.

Fönsterbrädan levereras med en rak bakkant och skall jackas ut på plats så att fönsterbrädan passar i fönsternischen, även det är en lätt åtgärd som man enkelt kan klara av själv.

 

 

 

 

Fönsterbrädan och salningar är utformade så att de passar in i fönsterkarmens salningsspår.

 

 

 

 
 

 

 

 

Här ser ni fönsterkarmens spår 

 

 
 

 

Man börjar med att monter fönsterbrädan
 

 

 

 

Därefter monterar man salningarna, sidobitarna först och den övre salningen sist

 

 

 
 

 

 

 

Nästa steg är att montera fönsterfoder. När man beräknar fönsterbrädans längd skall man först bestämma hur breda  fönssterfoder man skall ha, eftersom fönstersterbrädan bör sticka ut några cm utanför fodret för att få ett vacker utseende.

 

 

 
 

 

Så här vackert blir slutresultatet, nu är det endast målning och lite spackling kvar så är det hela klart. Lägg märke till att fönsterbrädan sticker ut en bit utanför fodret.

 

 

 

Här ser ni priser på salningar för dörrar och fönster.

Salningspår och fönsterbräda

Fönsterbänk nr 1 med rund avslutning lägg märke till att fönsterbänken går några cm utanför fönsterfodret vilker ger en mycket vacker fönsterlösning

Fönsterbänk nr 2 med raka hörn enligt gammalt

Fönsterbänk nr 2 med raka hörn.

 

 

 

Länk till en större ritning