You are here

Priser Ytterdörrar


Prislista dörrar

På den här sidan ser ni vad som påverkar priset på en ytterdörr, vill ni komma direkt till vad er önskade dörr kostar så väljer ni dörrmodell i menyn till vänster eller så följer ni länkarna nedan:

Pris och dörrmodeller enkeldörrar

Pris och dörrmodeller enkelpardörrar

Pris och dörrmodeller pardörrar

Pris och dörrmodeller  paneldörrar.

Hos oss skapar du din egen dörr genom att kombinera våra dörrmodeller med olika glasöppningar. Ni kan naturligtvis få dörren i stort sett precis som ni önskar er men för att göra det lite lättare att välja har vi satt ihop de vanligaste kombinationerna och ni kan se ett urval av dessa och vad de kostar när ni går vidare på hemsidan.

Storleken på dörrarna bestämmer ni själva, ni behöver inte hålla er till standardmått utan ni kan få dörrarna i de storlekar som önskas. Man måste dock tänka på att proportionerna på en dörr är mycket viktigt. Samma dörrmodell kan se väldigt olika ut om man jämför en bred och låg dörr med en smal och hög dörr, när ni begär en offert eller beställer en dörr så ritar vi alltid upp dörren i skala så att ni ser att dörren får de proportioner som ni har tänkt er.

Målning av dörrarna gör vi för hand och ni kan därför helt fritt välja färgnyans enligt NCS skalan, ge oss färgnumret så ordnar vi resten. Det går bra att få olika färger på ut- och insidan av dörren, ni kan även få en dekormålning i fris och profil.

Speglarna kan utsmyckas med romber i olika tjocklekar, romber finns både släta och med pärla. Ett annat sätt att höja upplevelsen av en vacker dörr är att montera ett vackert dörrfoder, ni har tre läckra varianter av dörrfoder att välja mellan.

Priser på Ytterdörrar

Bestäms av antalet dörrspeglar, om det är en helfransk eller en halvfransk dörr, om dörren har en glasöppning eller är täckt, vilken spröjsningen dörren har. Blir dörrarna stora så blir de dyrare.  Det finns även en hel del tillbehör att välja mellan såsom överljus, gångjärn, lås, glasvarianter, romber, dörrfoder, ytbehandlingar m.m. Det finns med andra ord stora möjligheter att få en helt personlig dörr.
 

Priser på Halvfranska Spegeldörrar

Dörrspegeln sitter löst i det kraftiga ramträet, dörrspegeln får på det viset ett stort djup som framhäver de vackra dörrspeglarna.  Den vackra allmogeprofilen är fräst direkt i ramen. Halvfranska dörrar har ett lägre pris än helfranska dörrar.
 

Priser på Helfranska Spegeldörrar

 Även på helfranska ytterdörrar sitter dörrspegeln lös, dörrspegeln får på så sätt ett stort djup som framhäver de vackra dörrspeglarna. Helfranska dörrar har en listning runt varje dörrspegel som ger stil och elegans år dörren.  Helfranska dörrar blir dyrare eftersom det skall passas in lister runt varje dörrspegel. Oavsett om ni väljer en hel- eller en halvfransk dörr så har ni samma dörrspeglar både på utsidan och insidan av dörren.
 

Priser på Glasade Ytterdörrar:

Alla våra ytterdörrar kan förses med en vacker Spröjsning. Spröjs kan både vara billigt och dyrt. Det som påverkar priset är antalet spröjs och hur många sammanfogningar som görs mellan spröjsen. Därför är t.ex. spröjs 2:0 (två liggande spröjs) billigare än 1:1 (ett stående och ett liggande spröjs) Spröjs med romber och kryss är betydligt dyrare än spröjs med raka sammanfogningar.
 
Glasöppningar i våra dörrar kan fås med valfritt glas, vanliga varianter är antikglas och kulturglas. Mer information om våra glasvarianter till ytterdörrar och fönster.
 

Priser på Pardörrar:

Pristillägg för dörrstorlekar som är större än modulmått 15x21.
 

Priser på Enkeldörrar:
Priser på Enkelpardörr:

Pristillägg för dörrstorlekar större än modulmått 10x21.
 

 

 

Helfransk pardörr i furu med överljus i form dörrspeglar.

Halvfransk dörrspegel

Helfransk dörrspegel som är smyckad med en pärlromb och en dekormålning i frisen på dörrspegeln

Så här vackra är våra kittade spröjsar sett från insidan av dörren. Spröjsen är smal och vacker och har dessutom ett stort djup. Glaset är i det här fallet ett antikglas.